KRÄFTSOPPA
Ingredienser 4 personer
1 st schalottenlök
2 st morötter
2 msk mjöl
1 l vatten
2 msk fiskbuljong (alt tärning)
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl crème fraiche
dill, hackad
cayennepeppar
salt + ev konjak
1. Grovriv morötterna och skala och hacka schottenlöken.
2. Fräs morötter och schalottenlök i smör.
3. Strö över mjöl. Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min.
4. Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min.
5. Mixa ingredienserna med stavmixer.
6. Smaka av med cayennepeppar, salt och eventuellt några droppar konjak.
7. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan. Plocka undan 12 kräftstjärtar och grovhacka resten.
SERVERA!
1 st schalottenlök
2 st morötter
2 msk mjöl
1 l vatten
2 msk fiskbuljong (alt tärning)
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl crème fraiche
dill, hackad
cayennepeppar
salt + ev konjak
1. Grovriv morötterna och skala och hacka schottenlöken.
2. Fräs morötter och schalottenlök i smör.
3. Strö över mjöl. Späd med vatten. Tillsätt fiskbuljongen, låt puttra i cirka 10 min.
4. Tillsätt ost, crème fraiche och dill. Låt sjuda i cirka 5 min.
5. Mixa ingredienserna med stavmixer.
6. Smaka av med cayennepeppar, salt och eventuellt några droppar konjak.
7. Tillsätt lite nyhackad dill i soppan. Plocka undan 12 kräftstjärtar och grovhacka resten.
SERVERA!
Kommentarer
Trackback